Takarékosság világnapja

Takarékosság világnapja: Így marad egy csomó pénz a zsebedben
Elmondom, hogy maradhat egy csomó pénz a zsebedben

A Takarékosság világnapja minden évben ugyan azon a napon van, október 31-én. Ezt a nevezetes napot 1924 óta tartja meg a világ, mikor egy Milánóban rendezett nemzetközi konferencián úgy döntöttek, hogy október utolsó napján ünnepeljék a takarékosság világnapját.

A milánói konferencia egy pénzügyi összejövetel volt, de takarékoskodni nem csak pénzzel lehet. Ha van egy kevés pénzed, amit nem kell azonnal elköltened a mindennapok túléléséhez és ezért beteszed a takarékba, az dicséretes. De van más módszer is a spórolásra!


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Nézd csak, most jön a lényeg! Tegyük fel csak annyi pénzed van, ami a napi költségekre elég és azt gondolod, hogy ezen már tovább spórolni lehetetlen. Szerintem tévedsz. Olvass tovább és meglátod, egy csomó pénzt hagyok a zsebedben!

Ha nem csak a Takarékosság világnapján akarsz spórolni, akkor így csináld – és a hobbidra is marad pénzed, nem csak a rezsire

Ezen az oldalon számtalan spórolási tipp között válogathatsz. Elmondom neked hogyan spórolhatsz a fűtési költségeken, milyen egyszerű, de sokat megtakarító tippekkel takarékoskodhatsz a konyhában.

Neked persze bizonyíték kell és nem üres fecsegés ezért gyorsan megspórolok neked pár ezer forintot. Ugye hihetetlen? Pedig így van. Nem kell többé drága tisztítószereket venned, ha a kandalló üveg tisztítás és a réz tárgyak tisztítása házilag, filléres anyagokból megoldható. Márpedig ezekre a linkekre kattintva megnézheted, hogy ez így van.
Azaz nem is! Hiszen a kályhaüveg tisztításához olyan anyagot használtam, ami egy fillérbe sem kerül…

Takarékoskodj télen a fűtéssel

Takarékoskodj télen a fűtésselVan, amikor a takarékosság világnapján, azaz október végén be kell gyújtani. Persze olyan is van, hogy szinte tavasz van október 31-én.

Ékszerek

Egy biztos: a fűtési szezont megúszni nem lehet, de takarékoskodni a fűtéssel, azt igen. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne fűts!

Arról van szó, hogy fűthetsz ingyen, házilag készített papírbrikettel, vagy választhatod a fűtést fával, de utóbbi esetben nem mindegy, milyen fával és milyen módszerrel.

Ha vizes fával fűtesz, akkor először a víz elpárologtatására megy el az energia (meg a pénz), nem a lakás fűtésére. A papírbrikettről és a fával fűtésről részletesen olvashatsz a weboldalon! A további fűtési tippek a linkre kattintva olvashatók.

A konyhában is tudsz takarékoskodni

A konyhában is tudsz takarékoskodniA fűtési időszak után talán a konyha az, ahol a legtöbbet meg tudod takarítani. Nem véletlenül írtam össze a Spórolás a konyhában című tippcsokorban a legfontosabb dolgokat, melyekkel jelentős összegeket takaríthatsz meg.

Ha egyet ki kellene emelnem közülük, akkor azzal kezdeném, hogy ne dobj ki semmit! A kávézaccot, a száraz zsemlét, vagy a két napos rántott húst is fel tudod használni valamire.

Ha ötleted sincs, mihez kezdj azzal az élelmiszerrel, amit legszívesebben kidobnál, akkor nézd át a Konyhai maradék felhasználása tippgyűjteményt! Szerintem a homlokodra fogsz csapni: Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe!

És van még egy jó hírem: a konyhában takarékoskodni nem csak a Takarékosság világnapja alkalmából, nem csak télen, hanem EGÉSZ ÉVBEN lehet! Ugye mennyi pénzt kerestem (takarítottam meg) neked a tippjeimmel?

Spórolás a háztartási praktikákkal

A két kiemelt terület, azaz a fűtés szezon és a konyha részletezése után térjünk át a háztartási praktikákra. Ha olvasgatod oldalamat, akkor már tudod: a legtöbb otthoni praktikához kizárólag filléres házi szereket használok. A bogrács tisztítástól a vízforraló vízkőtelenítéséig szinte minden megoldható anélkül, hogy drága tisztítószereket használnál. A részletes spórolási tippek a linkre kattintva olvashatók.

Szerintem ne hagyd ki és térj vissza az oldalra többször is, mert ha van egy jó ötletem, azt mindig megosztom az olvasóimmal.

Azt ígértem a cikk elején, hogy egy csomó pénzt hagyok a zsebedben. Hogy mennyit, az csak rajtad múlik. A mai fűtési költségek mellett a Takarékossági világnap alkalmából arra kaptál tippet, hogy fűthetsz ingyen papírbrikettel, takarékosan fával.

Megtudtad (vagy csak eszedbe juttattam), hogy a maradék élelmiszert nem dobjuk ki, hanem hasznosítjuk. Az oldalon olvasható háztartási praktikák révén további súlyos pénzeket takaríthatsz meg. Hogy így lesz-e, az csak rajtad áll.


Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × egy =

Ugrás a tetejére