Telefontok tisztítása – egy egyszerű módszer, ami működik!

Telefontok tisztítása: egy módszer, ami tényleg működik!

Besárgult telefontok tisztítása: amilyen volt és amilyen lett. Érdemes kipróbálni!

A telefontok tisztítása egy hiábavaló dolog, hiszen egy-két ezer forintért már újat lehet venni! Ha Te így gondolod, akkor teljesen feleslegesen vagy itt. Ám ha érdekel egy besárgult telefontok tisztítása, akkor érdemes tovább olvasnod!

A követezőkben elmondom, hogy hogyan lehet az elszíneződött szilikon tokot megtisztítani. És azon túl, hogy elmondom, egy rövid videóban meg is mutatom, hogy én hogyan csináltam.


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


De ez még mind semmi! A módszerhez nincs szükséged drága vegyszerekre. Én is csak azt használtam, ami feltehetőleg nálad is megtalálható az otthonodban.

Besárgult szilikon tok tisztítása bolti tisztítószerek nélkül

Mielőtt a részletekbe belemennék, hadd mondjak el két dolgot.

Az első az, hogy majd lentebb, a videóban láthatod, nálam remekül bevált a módszer. De Te csak saját felelősségre próbáld ki, mert nem szeretném, ha miattam menne tönkre a rég szívedhez nőtt telefontokod.

Ékszerek

A másik dolog kapcsolódik az előzőhöz. Olyan tokot tisztítottam meg, aminél már korábban eldöntöttem: ha nem tudom megpucolni, akkor kidobom és veszek egy újat.

Az igazság az, hogy még senkitől sem hallottam, hogy az ilyen módon végzett tisztítástól ment tönkre a telefonja, ám ki tudja, biztos ami biztos!

De térjünk át a lényegre!

Az én módszerem nem áztatáson és súroláson alapul. És semmilyen bolti tisztítószer nem kell hozzá.

Elmondom mi az, amire szükséged lesz:

  • egy kimustrált fogkefe,
  • egy szivacs,
  • egy kevés szódabikarbóna,
  • víz és
  • kevés 20%-os ecet.

Azt eddig is tudhattad, hogy az ecet és a szódabikarbóna a legjobb házi tisztítószerek. Most majd azt is meg fogod látni, hogy nem csak a takarításhoz tökéletesek.

Az átlátszó telefontok tisztítása szódabikarbónával és ecettel

Előre bocsájtom, hogy leírni nehezebb a módszert, mint megpucolni a tokot.

Első lépésként egy olyan edénybe tedd a telefontokot, amiben kényelmesen el tudod fektetni, majd engedj rá egy kevés vizet, hogy épp ellepje.

Ezután önts hozzá egy fél zacskó (kb: egy evőkanálnyi) szódabikarbónát és a kimustrált fogkefével dörzsöld át a szilikon tokot. A sarkokat és a mélyedéseket is!

Ezzel egy-két perc alatt végzel, majd önts a tálba egy kevés, 20%-os ecetet. Nem kell sok! És vigyázz, mert ahogy a szódabikarbóna és az ecet találkozik, el kezd pezsegni, habozni a keveréked! Ha lapos a tálad, ki is fröccsenhet az asztalra a pezsgő folyadék.

Ebbe nem kell belenyúlnod, elég, ha a fogkefével megpiszkálod, hogy a tisztító folyadék eljusson a szilikon tok minden szegletébe.

15-20 perc után szép lassan abbamarad a pezsgés, letisztul a folyadék. Vidd a tokot a vízcsap alá, és folyó víz alatt mosd át egy szivaccsal. Töröld szárazra és nézd meg az eredményt. Az én megtisztított telefontokomat a lenti videóban megnézheted. De láthatod a poszt tetején lévő képen is.

Most már megnéznéd a videót is, ugye? Tessék:

Telefontok tisztítás szódabikarbónával és ecettel | DIY: átlátszó lesz a szilikon tok, vegyszer nélkül

Ennek a módszernek a lényege, hogy kíméletesen, bolti vegyszerek nélkül pucoljuk ki a tokot. Nem lesz karcos, sem homályos a tok a tisztítás után.

Így varázsold újjá az elszíneződött telefontokot

Hát ennyi. Az elszíneződött telefontokot megtisztítottam. Sokkal tisztább és átlátszóbb lett, mint amilyen a tisztítás előtt volt.

És nem kellett hozzá külön tisztítószer, csak az, ami egyébként is volt idehaza. Neked van jobb, bizonyítottan bevált módszered? Akkor tedd közkinccsé, írd meg hozzászólásban!


Összegezzünk!

Okostelefonja mindenkinek van. Telefonálunk vele, böngészünk, QR kódot olvasunk be, vagy ép szórakozásra használjuk. Hogy el ne koszolódjon és hogy megvédjük, ezért tokban tartjuk. Én is és Te is. A tok viszont koszolódik, hiszen ez a dolga. Ebből a rövid írásból és videóból megtudhattad, hogyan lehet megtisztítani. Egy egyszerű és gyors módszert mutattam be.

Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Összefoglaló:
Telefontok tisztítása – egy egyszerű módszer, ami működik!
Cím:
Telefontok tisztítása – egy egyszerű módszer, ami működik!
Összegzés:
A telefontok tisztítása egy hiábavaló dolog, hiszen egy-két ezer forintért már újat lehet venni! Ha Te így gondolod, akkor ez nem neked szól. Ám ha érdekel egy besárgult telefontok tisztítása, akkor érdemes ezt elolvasnod!
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 11 =

Ugrás a tetejére