Egyszerű töltött zsemle recept maradékból

Egyszerű töltött zsemle recept maradékból
Nézz körül a hűtőben mi maradt, majd dobj össze belőle egy finom töltött zsemlét!

Ha maradt a konyhában pár olyan alapanyag, ami önmagában szinte semmire sem elegendő, akkor egy kis kreativitással isteni töltött zsemlét készíthetsz belőle. A recept egyszerű: az összeillő dolgokat keverd össze, töltsd meg vele a zsemlét és süsd össze.

Melegszendvics helyett is kiváló vacsi készíthető pár megszikkadt zsemléből, maradék sonkából, szalonnából. Tudod, hogy a konyhai maradék felhasználása az én egyik mániám. Amit lehet, azt felhasználunk, nem dobunk ki semmit!

Az alábbi receptben semmi sincs kőbe vésve. Én csak egy ötletet adok, a többi rajtad áll: készítesz-e a megmaradt élelmiszerekből finom töltött zsemlét.

Maradékból készített, egyszerű töltött zsemle

Azért egyszerű ez a töltött zsemle recept, mert szinte bárki el tudja készíteni, ha végig megy az alábbi lépéseken.

Hozzávalók

  • fél vöröshagyma,
  • 5 db zsemle,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 10 dkg sonka,
  • 5 dkg bacon szalonna,
  • 2 db tojás,
  • tej,
  • mustár,
  • só,
  • bors.

Töltött zsemle készítése lépésről lépésre

  1. A zsemlék tetejét vágd le kb.: 2/3 résznél, kapard ki a belsejét, a kalapját tedd félre. Ha akarod beleteheted a töltelékbe a tetejét, amit levágtál – én nem tettem bele. Megszárítottam, lereszeltem panírmorzsának.
  2. A vöröshagymát, sonkát, bacon szalonnát, zöldpaprikát apróra szeleteld fel.
  3. A zsemlék kikapart belsejét egy mély tálba morzsold össze, keverd hozzá a 2 db tojást, egy teáskanálnyi mustárt és az előbb felszeletelt alapanyagokat.
    Készül a töltelék a töltött zsemléhez
    Készül a töltelék az apróra szelt alapanyagokból
  4. Adj hozzá annyi tejet, hogy krémes állagú legyen a töltött zsemle tölteléke.
  5. Sóval, borssal ízesítsd.
  6. Kapcsold be a sütőt, kezd el előmelegíteni 180 fokra.
  7. A kivájt zsemléket tedd egy tűzálló tálba. (A tálat nem kell zsiradékkal kikenni, anélkül is egyszerűen kiszedhetők lesznek a kész zsemlék).
    Kivájt zsemlék várják a sorsukat
    Némelyik zsemle megrepedt, míg kivájtam a belsejét. Sebaj!
  8. Töltsd meg a zsemléket, a tetejüket szórd meg reszelt sajttal és tedd az előmelegített sütőbe. A sütőt állítsd 180 fokra, légkeveréses állásba. A töltött zsemle sütési ideje kb.: 20 perc.
    Töltelékkel megtöltve
    Töltelékkel megtöltve
    Felkerült a reszelt sajt, irány a sütő!
    Felkerült a reszelt sajt, irány a sütő!

     

  9. Ha a zsemlék tetején kezd megbarnulni a sajt, készen is vagy. Jó étvágyat kívánok hozzá!
    20 perc alatt megsült a töltött zsemle
    20 perc alatt megsült a töltött zsemle

Egy apró trükkel még finomabb lesz a töltött zsemle

A fenti lépések betartásával a zöldpaprika és a hagyma – bármennyire apróra vágod – ropogós marad. Van aki így szereti, ám van aki inkább a krémesebb töltelékre szavaz.

Utóbbiak a szalonnát, sonkát, hagymát és a zöldpaprikát egy csepp zsiradékon fonnyasszák meg felhasználás előtt!

Ha a receptben írt alapanyagokat másra cserélnéd, csak rajta! A lényeg a spórolás a konyhában! Ha neked nincs tejed, de a tejfölös pohár alján maradt tejföl, vagy sonka helyett füstölt kolbászt használnál, ki tart vissza? Kísérletezz, nem fogod megbánni.

Melegszendvics helyett is jó választás!
Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon. Hadd ismerjék meg a barátaid is!

Összefoglaló
recipe image
Recept:
Egyszerű töltött zsemle recept maradékból
Szerző:
Megjelent:
Előkészítés ideje:
Sütés/Főzés ideje:
Elkészítési idő:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − tizenkettő =

Ugrás a tetejére