Egyszerű töltött zsemle recept maradékból

Egyszerű töltött zsemle recept maradékból
Nézz körül a hűtőben mi maradt, majd dobj össze belőle egy finom töltött zsemlét!

Ha maradt a konyhában pár olyan alapanyag, ami önmagában szinte semmire sem elegendő, akkor egy kis kreativitással isteni töltött zsemlét készíthetsz belőle. A recept egyszerű: az összeillő dolgokat keverd össze, töltsd meg vele a zsemlét és süsd össze.

Melegszendvics helyett is kiváló vacsi készíthető pár megszikkadt zsemléből, maradék sonkából, szalonnából. Tudod, hogy a konyhai maradék felhasználása az én egyik mániám. Amit lehet, azt felhasználunk, nem dobunk ki semmit!


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Az alábbi receptben semmi sincs kőbe vésve. Én csak egy ötletet adok, a többi rajtad áll: készítesz-e a megmaradt élelmiszerekből finom töltött zsemlét.

Maradékból készített, egyszerű töltött zsemle

Azért egyszerű ez a töltött zsemle recept, mert szinte bárki el tudja készíteni, ha végig megy az alábbi lépéseken.

Hozzávalók

  • fél vöröshagyma,
  • 5 db zsemle,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 10 dkg sonka,
  • 5 dkg bacon szalonna,
  • 2 db tojás,
  • tej,
  • mustár,
  • só,
  • bors.

Töltött zsemle készítése lépésről lépésre

  1. A zsemlék tetejét vágd le kb.: 2/3 résznél, kapard ki a belsejét, a kalapját tedd félre. Ha akarod beleteheted a töltelékbe a tetejét, amit levágtál – én nem tettem bele. Megszárítottam, lereszeltem panírmorzsának.
  2. A vöröshagymát, sonkát, bacon szalonnát, zöldpaprikát apróra szeleteld fel.
  3. A zsemlék kikapart belsejét egy mély tálba morzsold össze, keverd hozzá a 2 db tojást, egy teáskanálnyi mustárt és az előbb felszeletelt alapanyagokat.
    Készül a töltelék a töltött zsemléhez
    Készül a töltelék az apróra szelt alapanyagokból
  4. Adj hozzá annyi tejet, hogy krémes állagú legyen a töltött zsemle tölteléke.
  5. Sóval, borssal ízesítsd.
  6. Kapcsold be a sütőt, kezd el előmelegíteni 180 fokra.
  7. A kivájt zsemléket tedd egy tűzálló tálba. (A tálat nem kell zsiradékkal kikenni, anélkül is egyszerűen kiszedhetők lesznek a kész zsemlék).
    Kivájt zsemlék várják a sorsukat
    Némelyik zsemle megrepedt, míg kivájtam a belsejét. Sebaj!
  8. Töltsd meg a zsemléket, a tetejüket szórd meg reszelt sajttal és tedd az előmelegített sütőbe. A sütőt állítsd 180 fokra, légkeveréses állásba. A töltött zsemle sütési ideje kb.: 20 perc.
    Töltelékkel megtöltve
    Töltelékkel megtöltve
    Felkerült a reszelt sajt, irány a sütő!
    Felkerült a reszelt sajt, irány a sütő!

     

  9. Ha a zsemlék tetején kezd megbarnulni a sajt, készen is vagy. Jó étvágyat kívánok hozzá!
    20 perc alatt megsült a töltött zsemle
    20 perc alatt megsült a töltött zsemle

Egy apró trükkel még finomabb lesz a töltött zsemle

A fenti lépések betartásával a zöldpaprika és a hagyma – bármennyire apróra vágod – ropogós marad. Van aki így szereti, ám van aki inkább a krémesebb töltelékre szavaz.

Ékszerek

Utóbbiak a szalonnát, sonkát, hagymát és a zöldpaprikát egy csepp zsiradékon fonnyasszák meg felhasználás előtt!

Ha a receptben írt alapanyagokat másra cserélnéd, csak rajta! A lényeg a spórolás a konyhában! Ha neked nincs tejed, de a tejfölös pohár alján maradt tejföl, vagy sonka helyett füstölt kolbászt használnál, ki tart vissza? Kísérletezz, nem fogod megbánni.

Melegszendvics helyett is jó választás!
Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon. Hadd ismerjék meg a barátaid is!

Összefoglaló
recipe image
Recept:
Egyszerű töltött zsemle recept maradékból
Szerző:
Megjelent:
Előkészítés ideje:
Sütés/Főzés ideje:
Elkészítési idő:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + tizenhét =

Ugrás a tetejére