Hogyan kell a vákuum csomagolású kávét kibontani?

Hogyan kell a vákuum csomagolású kávét kibontani?
Ha ollóval állsz neki, akkor semmi jóra ne számíts!

Ha nem sikerül megfelelően kibontani a vákuum csomagolású kávét, akkor könnyen előfordulhat, hogy fele elveszik, amikor átöntöd a megfelelő tároló dobozba. Ha ismered a vákuumos kávé kibontásának legegyszerűbb módját, akkor ettől nem kell tartanod.

Szerintem a legnagyobb hiba, ha valamilyen szerszámmal akarod kibontani a kávé tasakját. Tuti, hogy nem tudod egyenletesen levágni a tasak tetejét…


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Az alábbi videóban nem is mutatok olyat, amikor késsel, vagy ollóval próbálom kibontani a csomagolást. Ha végig nézed a 2 perces videót, látni fogod, hogy semmilyen eszköz nem kell a csomagolás kibontásához.

Így bontsd ki a vákuum csomagolású kávét

Tudom, hogy nem minden csomagolás egyforma, de mielőtt neki látsz az ollóval a vákuum csomagolású kávé kibontásának, nézd meg, hogy a tetején van-e két hasonló fülecske, mint amilyet a videóban látsz.

De miért baj, ha ollóval vagy késsel vágnád fel a kávés zacskót? Azért, mert nem tudod egyenletesre vágni, így a tasak nyílása szakadozott, egyenetlen lesz, amiben elakadnak a darált kávé szemek, amikor átöntöd a megfelelő tároló edénybe. Plusz a vákuumos csomagolás jellegzetessége, hogy elsőre nem tudsz megfelelő lyukat vágni rajta, így el kezded vagdosni, minek következtében papír darabok keveredhetnek a kávé közé…

Ékszerek
Ebben a cikkben a kávét még le sem főztük, csak a csomagolással bajlódunk. Most ugorjuk át a kávéfőzést és nézzük meg mire jó a kávézacc!

De térjünk vissza annak tárgyalásához, hogyan kell a vákuum csomagolású kávét kibontani! Mindegy, hogy kilós, fél kilós, vagy negyed kilogrammos a kávé, ha a csomagolás tetején van kiképezve két fülecske.

Tehát bontsd le a színes külső csomagolást és keresd meg a fülecskéket ahogy a videóban láttad. Ezután egyszerűen húzd szét őket és ki fog nyílni a kávés tasak. Ezután simán meríthetsz belőle egy kanállal és át is öntheted a frissen tartó tároló dobozodba. Ilyen egyszerű.

Röviden ennyi vákuum csomagolású kávé megkezdésének technikája. Ugye milyen egyszerű?

Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + tizennégy =

Ugrás a tetejére