Vasalótalp tisztítása házilag, az égett szennyeződés eltüntetése

A vasalótalp tisztítása akkor kerül szóba, amikor az égésnyom miatt döcögős a vasalás, esetleg a koszos talp nyomot hagy a ruhán. A kereskedelemben biztosan jó vasalólap tisztító szereket lehet kapni, de otthon bizton állíthatom, csak a legritkább esetben van egy flakonnal a polcon.

Vasaló tisztítása, kerámia vasalótalp tisztítása


Segítünk neked ajándékot választani ezekkel az AJÁNDÉKÖTLETEKKEL!


Az internet olyankor is a segítségünkre van, ha nincs odahaza bolti vasaló tisztító szer. Több hasznos tanács is van a weboldalakon, melyekkel lehetséges a leégett vasaló tisztítása. Hirtelen három dolog az, ami a keresés után a szemünk elé kerül: a só, a szódabikarbóna és az ecet.

Nekem egy gőzölős, kerámia talpú vasalóm van, ahogy a képen látszik, nem a legújabb típus, de a céljának tökéletesen megfelel. Sosem kíméltük és szinte napi használatba van. Lássuk, hogyan lehet a legegyszerűbben megtisztítani az égett kerámia talpat!

Kerámia vasalótalp tisztítása ecettel (gőzölős vasalón mutatom)

Mint már annyiszor, most is az ecettel próbáltam meg a ragacsos vasalótalpról az égésnyomokat eltávolítani. A cél az volt, hogy egyszerűen, gyorsan és biztonságosan takarítsam le róla a koszt.

Ékszerek

Itt jön az első és legfontosabb szabály: a vasaló tisztítása előtt mindig győződj meg róla, hogy a készülék nincs áram alatt! Továbbá azt is tartsd szem előtt, hogy hideg legyen a vasaló talpa. A tűzforró felületet nem szerencsés tisztogatni…

Ha ez rendben van, akkor egy tálkába önts ecetet. Nem kell sok és nem kell nagyon erős. Nekem a 10% ecet is elegendő volt arra, hogy a szennyeződések java részét letakarítsam. (Ha nem hiszed, görgess az oldal alján lévő videóhoz: kevesebb mint 4 perc alatt végeztem a vasalótalp tisztításával).

Egy mosogatószivacsot márts az ecetbe és kezd el ledörzsölni vele az égett szennyeződést. Addig dörzsöld, amíg elfogadható eredményt nem kapsz.

A gőzölős vasalótalp tisztításához szükséged lehet fültisztító pálcikára. Ennek vattás végét mártsd az ecetbe és azzal dörzsöld át a vasalótalp lyukait.

Amikor készen vagy, száraz konyhai papírtörlővel töröld át a vasalótalpat.

Meg fogsz lepődni az eredményen: szinte minden szennyeződés lejött egy-két perc alatt!

Bevallom nem tudom, hogy más típusú vasalótalpaknál is hatásos módszer-e az ecettel való tisztítás. A kerámia vasalótalp tisztítása esetén bejött.

Nem hiszed? Nézd meg a videót:

Vasalótalp tisztítása gyorsan és egyszerűen ecettel

Ugye milyen egyszerű a vasaló tisztítása ezzel a módszerrel?

Képzeld el, a matrica eltávolítása üvegről sem nehezebb feladat. A linkre kattintva megnézheted (videóban is), hogy milyen egyszerű a ragadós címkét leszedni az üvegről. És még kaparni sem kell…

Van aki szeret vasalni, van aki nem. De ha már vasalni kell, akkor célszerű azt egy karcmentes, tiszta vasalóval megtenni. Az ecet biztosan nem karcolja össze a vasalótalp tisztítása során a felületet, mégis hatékonyan eltávolítja az égett szennyeződéseket.

TIPP√: Soha ne kapargasd a vasaló talpát késsel, vagy más éles, hegyes eszközzel! Hidd el, a makacs szennyeződések is lejönnek, ha elég kitartó vagy.

Mindig a legkíméletesebb tisztítószerrel kezd a takarítást és ha nem muszáj, akkor nem is kell a többit kipróbálni. Nekem a vasalótalp tisztítás problémáját már az ecet megoldotta, így sóval, szódabikarbónával már nem is próbálkoztam.

Összefoglaló:
Vasalótalp tisztítása, az égett szennyeződés eltűntetése, vasaló tisztítás
Cím:
Vasalótalp tisztítása, az égett szennyeződés eltűntetése, vasaló tisztítás
Összegzés:
Vasalótalp tisztítása lépésről lépésre. Az égett szennyeződés eltüntetése vegyszer nélkül. Nézd meg a videót, olvasd el a leírást! A vasaló tisztítása nagyon egyszerű ezzel a módszerrel.
Szerző:
Kiadó:
tippekneked.hu
Logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − hét =

Ugrás a tetejére